Østfoldkatten ble stiftet i 1985, og ble opptatt i Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR) året etterpå.

NRR er også underlagt FIFe, som er det internasjonale forbundet. Østfoldkatten har ca 150 medlemmer, hvor mange er aktive og stiller ut kattene sine og er oppdrettere.

l 2010 arrangerte Østfoldkatten Scandinavian Winner Show (SWS) som den første klubben i Norge. Scandinavian Winner Show er det største arrangementet i katteverden etter World Winner Show.

 

Foto: Maria Myrland

Østfoldkatten har medlemsmøter hver måned, hvor alle klubbmedlemmer er velkomne. Om du ønsker å finne ut mer om oss, er du velkommen selv om du ikke er medlem i klubben. Vi møtes på Hauge Bruk, som ligger nær Dikeveien/Østfoldhallen, mellom Fredrikstad og Sarpsborg. På møtene tar vi opp ulike katterelaterte temaer. Noen ganger har vi foredrag fra veterinærer eller andre foredragsholdere om ulike katterelaterte temaer.

Hvert år arrangerer vi en internasjonal utstilling som alltid er en av Norges største utstillinger. Der er alle katterasene representert, og blir bedømt av internasjonalt anerkjente dommere fra hele Europa.

Østfoldkatten er både for huskatteiere eller rasekatteiere, og andre katteinteresserte.

Et medlemskap hos oss gir automatisk 4 utgaver per år av Aristokatt, som er et fagblad for katteinteresserte. I Østfoldkatten er det et godt miljø, hvor du kan få hjelp, ideer og innspill til alle spørsmål vedrørende kattehold, avl og utstilling.